11 september 2021
14:00

Hittarps IK

Referat: Emmaboda IS - Hittarps IK

I lördags så tog vi årets andra seger, detta efter ett sent avgörande i en väldigt jämn och händelserik tillställning där det kunde slutat precis hur som helst efter att båda lagen haft många lägen att avgöra i slutet. Men det blev Tilde E som slog en suverän hörna som gick direkt in i mål efter att Vera E stått för störningsmomemt som räckte till att bollen gick i mål.

Första halvlek tyckte vi att vi hade lite sega ben, det var lite slarvigt där vi även hade svårt att hålla emot Hittarps anfall kändes det som. De fick ävet in ett tidigt mål som snyggt sköts in från långt håll som gick in vid krysset. Men vi jobbade på och försökte spela enkelt men samtidigt få till ett bra anfallsspel. Sista 10-15 kom vi upp lite bättre men det var fortfarande en jämn match.

Men vi fick in en viktig kvittering där Moa T dribblade sig fram och passade sen in bollen till Emelie Z som snyggt sköt in bollen i bortre krysset. Så vi var väldigt nöjda med 1-1 i paus.

Andra var vi ännu lite mer påkopplade, men spelet var böljande fram och tillbaka, framförallt så hade vi stora problem med vad vi tycker är seriens bästa anfallare Marielle Karlsson. men vi hade marginalerna med oss där vi tex gav bort ett friläge men bollen sköts i stolpen. Sen avgjorde vi då på hörna i 85 min, vilket gjorde att vi då vann med 2-1.

Denn amatch var det svårt att hitta några som verkligen stack ut, jag tyckte inte vi gjorde en så bra prestation till vad man hade förväntat sig, men det var en bra arbetsinsats där vi ändå gjorde väldigt mycket bra saker. Ska jag nämna några som ändå stack ut så var det nog Era A och Ellinor Z som höjde sig lite över mängden i vårt lag.

Nu är det vila för oss nästa helg, för att sen istället spela 2 matcher helgen därpå då vi tar emot Rosengård och Hällaryd den 24 och 26 september.